100 nya lägenheter vid Elins gård Göteborg

UBAB Ulricehamns Betong AB har tecknat avtal med Peab om leverans och montage av stommen till fyra punkthus med 100 lägenheter till Bostads AB Poseidon.

Karta över Elins gårdElins gård är beläget längst in i området Högsbohöjd. Med områdets höga och luftiga läge och med utsikt över havet, hamninloppet eller staden skapas hyresbostäder där man kan trivas och bo bra.

Poseidon har valt hustyp utifrån tidigare projekt med goda erfarenheter som man nu vidareutvecklar på Elins Gård.

Byggnaderna kommer att variera i höjd mellan 6 och 8 våningar. Det är tänkt att de skall upplevas smäckra och ansluta till den tidigare bebyggelsen på ett naturligt sätt. I anslutning till bostäderna bildas ett trevligt gemensamt gårdsrum för att skapa möjligheter till umgänge och gemenskap.

Tidigare har på platsen funnits tvåvånings-paviljonger med tillfälligt bygglov, som använts av bostadsbolagets hyresgäster under en tidigare renovering. Bostads AB Poseidon, ett av Göteborgs största bostadsbolag, äger och förvaltar cirka 26 000 lägenheter i Göteborg.

Byggentreprenören Peab låter UBAB leverera och montera stommen till Elins Gård under hösten 2014. Inflyttning sker under 2015.

Peab och UBAB Ulricehamns Betong AB har haft flera större projekt tillsammans där UBAB har levererat byggnadsstommen. Under 2013 bland annat Gothia Tower, ett 30 våningars hotell i Göteborg och Kvarter Fridhem i Trollhättan, 174 lägenheter med passivhusstandard. Under 2014 kommer UBAB att leverera stommen till Ringstorpshöjden i Helsingborg, 190 hyreslägenheter under Peabs entreprenad.

Föregående nyhet:
UBAB till Nässjö
Nästa nyhet:
UBAB levererar stomme till Nejlikan2 i Borås.