UBAB Hållbarhet

För alltid

Vi har ett enkelt sätt att se på hållbarhet: Allt vi gör ska hålla för alltid. Det är naturligtvis omöjligt men det är ett drivande perspektiv att ha med sig: Har vi gjort allt för att det här ska hålla för alltid? En fråga lika viktig att ställa sig oavsett om det handlar om ekologisk, ekonomisk eller social hållbarhet. Se filmen så förstår du vad vi menar.

Solcellsparken är på plats

1351 solceller, 2000 kvm2, täcker nu taket till vår lagerbyggnad och står för 25% av vår årliga elförbrukning. Investeringen i solcellsparken är ett steg i rätt riktning till att minska vårt klimatavtryck och uppnå vårt mål att vara klimatneutrala år 2045. Här kan du se filmen över de 1351 solcellerna.

Vi berättar inte allt

Just här och nu berättar vi inte om självklarheterna kring betongens hållbarhet:
Att betong håller hur länge som helst, är brandsäkert, ljudisolerande, ger ett behagligare inomhusklimat, inte kan mögla eller ruttna samt är formbart och nästintill underhållsfritt.

Istället ger vi ett par exempel om vad vi kan göra. Om hur UBAB ser på hållbarhet, hur vi drar våra strån till den globala stacken för en bättre värld. Med nedslag i övergripande frågor och i små avgörande detaljer visar vi vad vi menar med hållbarhet: För alltid.

Läs mer om vad vi kan göra i vår hållbarhetsfolder

UBAB Betongvägen

JAKTEN HAR BARA BÖRJAT

En hållbar framtid bygger på hållbara samarbeten med leverantörer, kunder, organisationer och myndigheter. Därför tvekade vi inte en sekund när byggbolaget Hökerum Bygg bjöd in konstruktionsföretaget Stiba och oss som materialleverantör till CO2-Jakten.

I ett första gemensamt bostadsrättsprojekt har vi satt målet att minska koldioxidutsläppen med 20 procent i jämförelse med en jämförbar byggnation – och vi kommer att lyckas. Det här är ett av många samarbeten för att bygga ännu mer hållbart.

UBAB Linden utan inglasning

SKÖN VÄRME FRÅN FÖRBRUKAT MATERIAL

Ju mer som kan återbrukas, återanvändas eller återvinnas desto bättre. Därför har vi investerat i en panncentral som gör det möjligt att återanvända förbrukat formmaterial för att värma fastigheten och det vatten som behövs vid tillverkningen av betongen.

En annan smart finess är att vi lagrar våra betongprodukter inomhus, produkter som när de stelnar bildar värme, värme som i sin tur värmer stora delar av fabriken, vars luft i sin tur värmer gruset vi gör betong av – ett smart system som sparar väldigt mycket energi för uppvärmning.

UBAB Hållbarhet

DIGIOFF MED TALKSHOW

Hur gör man när man inte kan träffas och kickoffa den nya hållbarhetssatsningen mitt under en pandemi? Man digioffar så klart! Här kan du se kortvarianten av UBABs alldeles egen talkshow.

UBAB talkshow

UBABS Hållbarhetsredovisning

UBAB hållbarhetsredovisning 2020 UBAB hållbarhetsredovisning 2019 UBAB hållbarhetsredovisning 2017