Terrass på taket och egna balkonger. Bo på ett av stadens smartaste lägen.

Så marknadsför Bostadsutvecklaren Sverigehuset sina blivande 145 bostadsrätter, Almedals terrasser, på Mölndalsvägen i Göteborg. Skanska är totalentreprenör och har tecknat avtal med UBAB Ulricehamns Betong AB som levererar och monterar stommen under vårvintern 2015.

Med lägenheter på en av de smartaste platserna i stan är det nära till det mesta och ett strålande läge för den som vill leva miljö- och transportsmart. De 145 lägenheterna byggs i två etapper. Etapp 1 såldes snabbt slut och etapp 2 börjar säljas i mitten på april.

Almedals terrasser - Balkong och terrassVarje lägenhet har en egen balkong eller uteplats. På ena huskroppen kommer det att finnas en generös takterrass på 120 kvadrat. En perfekt plats för alla i huset när man vill stressa av, grilla med vänner eller bara njuta av solnedgången bakom Krokslättsberget. Mellan huskropparna kommer det att finnas trädgårdsytor och en trevlig lekplats för de minsta. Arkitektkontoret ABAKO som ritat Almedals Terrasser beskriver hur man mot gården har ljusa fasader för att reflektera ljuset så mycket som möjligt medan fasaden mot Mölndalsvägens gula tegel bryter vackert mot takvåningens mörkgrå toner i fönster och fasadskivor.

UBAB startar montage av stommen till Skanska i januari 2015. Projektledaren Joakim Skoglund berättar: Vi är glada över att ha återigen ha fått Skanskas förtroende att leverera en bostadstomme och ser det som ett bevis på att vi kan bygga effektivt tillsammans. Lägenheterna kommer säkert att vara lätta att sälja och vi räknar med att montera bägge etapperna på 26 veckor. Det blir drygt en lägenhet om dagen för vårt montage om man räknar så. Fasaderna in mot gården levereras färdigmålade från vår fabrik för att ytterligare förenkla arbetet på byggarbetsplatsen. Husen och lägenheterna kommer att ha ett jättebra läge och blir fantastiskt trevliga, avslutar Joakim, med ett brett leende.

Almedals terrasser - Stadens smartaste

 

Föregående nyhet:
UBAB levererar stomme till Nejlikan2 i Borås.
Nästa nyhet:
Regeringsbesök på UBAB