Ringstorpshöjden färdigbyggt

Ringstorpshöjden

Gröna vyer, spektakulär utsikt och snabb inflyttning

Helsingborgshem investerade i tre punkthus på 12, 14 respektive 16 våningar med tillhörande garage för nya området Ringstorpshöjden – totalt 178 hyresrättslägenheter.

Fakta

  • Ort: Helsingborg
  • Beställare: Peab
  • Byggherre: Helsingborgshem
  • Arkitekt: Tengbom

Det nya bostadskvarteret ligger på bekvämt avstånd till natur och kolonilotter. Helsingborgshem har tydligt miljöfokus för området med gröna innergårdar, promenadstråk med spaljéer och lekplats i naturmaterial.

Den spektakulära utsikten från de höga husen utnyttjas genom att lägenheterna försågs med stora generösa balkonger. Här finns en svårslagen utsikt, över både sundet och det skånska landskapet. Husstommarna är byggda enligt UBABs byggsystem med massiva bjälklag och välisolerade sandwichfasader, vilket resulterar i energisnåla, tysta lägenheter med behagligt inomhusklimat.

Peab beställde färdigresta stommar med monterade fönster och målade fasader direkt från UBABs fabrik, vilket gjorde att projektet kunde färdigställas på kort tid och med ett effektiv montage. Första veckan i december 2014 monterades det sista elementet på de tre punkthusen och i februari 2015 började inflyttningen i det första huset.

Kontaktperson

Niclas Bengtsson

Försäljningschef

niclas.bengtsson@ubab.com
Telefon: +46 (0)321 - 24 00 05
Mobiltelefon: +46 (0)708 - 59 45 69