Elins gård, nu lyfts 117 lägenheter på plats.

Nu lyfts stommarna till Poseidons nybygge på Elins gård i Högsbohöjd, Göteborg, på plats. Bygget av de 117 nya hyresrättslägenheterna är igång och det går fort att montera UBABs stommar. De fyra punkthusen som är mellan 6-8 våningar monteras snabbt på några veckor och stommarna står klara före jul.

Fridhem, TrollhättanUBAB Ulricehamns Betong AB levererar och låter montera stommen åt Peab som i sin tur levererar de färdiga lägenheterna till Poseidon.
Husens höga läge gör att flera av lägenheterna kommer att ha en enastående utsikt över stora delar av Göteborg och hamninloppet.
I två av de fyra husen kommer lägenheterna att vara rökfria, vilket är ett nytt koncept för Poseidon som märkt att fler och fler hyresgäster efterfrågar ett rökfritt boende. Inflyttning kommer ske under 2016.

Under projekteringen av husen har Poseidon haft extra fokus på att hålla nere byggkostnaderna. – Vi använder oss av beprövade koncepthus med prefabricerade element samtidigt som vi har skalat ner design och gestaltning. På så sätt har vi kunnat bygga lägenheter till lägre kostnad, som ändå håller hög kvalitet. Att bygga nytt är aldrig billigt, men det här projektet ger oss viktig kunskap om hur vi kan hålla byggkostnaderna nere, vilket gör det möjligt att på sikt bygga nytt på fler platser i staden, säger Johan Niklasson, teknisk chef på Poseidon.

Föregående nyhet:
UBAB i Vetlanda
Nästa nyhet:
Stort intresse för Sverigehusets bostadsrätter i kvarteret Stiernhielm.