Godhems Backe, för dig som gillar Majorna

Majorna! Sällan har väl en stadsdel en så speciell klang. Med romantiska associationer till det gamla Göteborg!  På UBAB är vi glada över att få vara med och leverera betongstommarna när Wallenstam bygger 138 nya hyresrätter.

Wallenstam bygger 138 lägenheter med UBABs betongstommar för det lilla hushållet och för dem som vill bo med närhet till gröna sköna områden och härligt gemyt runt hörnet. Det ska vara skönt att leva här.

Godhems backe är en del av Satsningen BoStad2021. För att möta bostadsbehoven gör Göteborgs Stad tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer en unik satsning som ska ge 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. I BoStad2021 ingår 30 delprojekt, från Angered i norr till Frölunda i söder. Normalt sett tar bostadsbyggande tid. Så för att alla bostäder ska vara inflyttningsklara år 2021 behöver man snabba på processen. UBABs byggsystem, där betongelementen tillverkas på fabrik med så hög prefabriceringsgrad som möjligt, är ett sätt att korta byggtiderna markant. Stommarna levereras med funktioner som ventilation och avlopp ingjutet i bjälklag, fasader är färdigmålade och fönster monterade på fabrik.

Godhems backes bostäder blir mindre hyreslägenheter, 1:or, 1,5:or och 2:or. Arkitekten Krook och Tjäder beskriver hur tre huskroppar placeras på den kuperade tomten. Med färg och form låter man bryta upp dessa huskroppar i flertalet mindre som klättrar upp längs bergskanten. Inspiration är hämtad från de intilliggande landshövdingehusen. I bottenplan blir det kommersiella lokaler. Lägenheterna är planerade med sovdelar mot den mörkare bergssidan medan vistelserum och kök har stora fönsterpartier som vetter ut från bergssluttningen. Stor omsorg har lagts vid husens entréer och trapphus som kommer lysa välkomnande över närområdet om kvällen.

Föregående nyhet:
Världscupen i längdskidåkning i Ulricehamn
Nästa nyhet:
Villa Ekeberg