Gothia Towers tar sats…

…innan tornet fortsätter mot himlen!

Gothia Towers byggsEast Tower’s betongkärna klättrar sakta uppåt i sin glidform. Det kändes som om hela Göteborg höll andan medan det var paus i några dagar. Detta för att spänna fast den nedre halvan av tornet i fundamentet med dussinet kraftiga vajrar. Nu har det skjutit fart igen!

På UBAB Ulricehamns Betong AB väntar man med spänning på vecka 48 då betongkärnan har nått sin fulla höjd och UBAB skall leverera sina första betongelement till det spektakulära bygget. Då är det nämligen dags för UBABs samarbetspartner, Högsbols Montage AB, att lägga på locken högst där uppe. Veckan därpå sker ännu en sevärd händelse när en stor byggkran skall lyftas upp på toppen. Stående på locket kommer den sträcka sig ner, 100 meter ner till marken, för att plocka upp och sedan montera alla byggelementen till Göteborgs blivande högsta hus.

UBAB kommer under våren och sommaren att leverera och låta montera 1 500 betongelement till byggnadens stomme. Två trapphus ingår i detta. Alltså 60 våningar trappor som kranen skall hämta nere på marken, lyfta upp 100 meter och sedan lirka ner inuti betongkärnan!

Föregående nyhet:
Stororder från IKANO
Nästa nyhet:
Vid Sörseängen i Varberg byggs nytt