Säljstart för nya bostadsrätter i Solna. UBAB levererar stommen.

UBAB har kommit överens med IKANO Bostadsproduktion om att leverera stommen till 199 lägenheter till bostadsrättsprojektet Stensötan i Solna. Under september startar försäljningen av de 105 lägenheterna som ingår i etapp 1. Våren 2015 är preliminär start för inflyttningen.

UBABs projektledare för Stensötan, Andreas Simfors och Niclas Bengtsson berättar att de är mycket glada för förtroendet från IKANOs sida. – Det här kommer att vara ett roligt projekt i ett attraktivt område. Det kommer att bli snygga lägenheter med minst en balkong eller uteplats till varje lägenhet. För UBAB som precis har byggt ut sina produktionsytor innebär det att man får en mycket god orderbeläggning, även inkluderat de nya ytorna i fabriken. Vi börjar producera i fabriken i februari, och i slutet på mars drar vi igång montaget berättar Andreas Simfors. – Det går snabbt när vi kommit igång med montaget. Stommen växer fram med en takt av ungefär en lägenhet per dag.

IKANO och UBAB har haft flera framgångsrika bostadsprojekt tillsammans i Stockholm under de senaste åren. Förutom Stensötan och kvarteret Rudan i Solna så har man bland annat byggt Bostadsrättsföreningen Roslagskulle i Täby, Kvarteret Blåsippan i Sundbyberg och håller på att montera Kvarteret Gyllene ratten i Fruängen.

Gestaltning över Stensötan i Solna

Nära Igelbäckens naturreservat kommer Stensötan att bli en del av den växande Järvastaden. De första invånarna flyttade in i Järvastaden under 2007. Sedan dess har området snabbt utvecklats. Naturen är ett stort inslag och Överjärva Gård, Ulriksdal Slott, Råstasjön och Brunnsviken finns i närheten.

Föregående nyhet:
UBAB bygger hyresrätter i Skåne
Nästa nyhet:
UBAB till Nässjö