UBAB bygger hyresrätter i Skåne

Helsingborgshem har beställt tre punkthus på 12, 14,och 16 våningar med tillhörande garage av Peab som i sin tur har beställt betongstommarna av UBAB. Arkitekt är Tengbom.

Ringstorpshöjden i SkåneDet nya bostadskvarteret är beläget på Ringstorpshöjden Helsingborg, med kort avstånd till natur och kolonilotter men samtidigt nära till city. Helsingborgshem har tydligt miljöfokus för området med bland annat gröna innergårdar, promenadstråk med spaljéer och lekplats i naturmaterial. Den spektakulära utsikten från de höga husen utnyttjas genom att lägenheterna förses med stora generösa balkonger.

Husstommarna byggs enligt UBABs byggsystem med massiva bjälklag och välisolerade sandwichfasader. Peab har beställt färdigt resta stommar med monterade fönster och målade fasader, allt från UBABs fabrik.

Montagestart av garaget sker i januari 2014 och för bostäderna i mars. Inflyttning beräknas ske i etapper från våren 2015.

Kuriosa: Den mest kända händelse som utspelat sig vid Ringstorp ägde rum den 28 februari 1710, då svenska trupper mötte en dansk invasionsarmé i slaget vid Helsingborg, som i vissa källor även är känt som slaget vid Ringstorp. De danska styrkorna hade samlat sig med ryggen mot Helsingborg och hade placerat sitt artilleri på Ringstorpshöjden i väntan på svenskarna, som leddes av Magnus Stenbock. Slaget utvecklade sig till en avgörande svensk seger och blev danskarnas sista seriösa försök att återta Skånelandskapen. (Källa Wikipedia)

Föregående nyhet:
UBABs betongelement rullar in i Göteborg
Liseberg från Gothia Towers
Nästa nyhet:
Säljstart för nya bostadsrätter i Solna. UBAB levererar stommen.