UBAB och Wallenstam. Bara en cykeltur från innerstaden

Wallenstam bygger ett helt nytt kvarter med 336 nya hyreslägenheter i Elisedal, Göteborg. UBAB Ulricehamns betong är stomentreprenör och levererar de fem huskropparna inklusive parkeringsgarage i två underjordiska plan. Läget är attraktivt söder om Göteborgs centrum med cykelavstånd till det mesta och endast 4 minuter från Korsvägen med spårvagn.

Kvarteret kommer bestå av fem hus som ramar in en stor gemensam innergård. I gatuplan byggs även två kommersiella lokaler. För den som vill ta cykeln till jobbet eller stan blir det enkelt att parkera och förvara cykeln i parkeringsgaraget under mark.

Lägenheterna är hyresrätter och består av en blandning av 1:or, 1,5:or, 2:or, 3:or och 4:or med tonvikt på 2:or. Lägenheterna får egen balkong eller uteplats. Inflyttning beräknas ske under 2021.

För UBABs del är detta ett av företagets största projekt. Det har föranletts av ett intimt och långvarigt samarbete där UBAB och Wallenstam under flera år har planerat och förprojekterat projektet för att kunna åstadkomma attraktiva, prisvärda lägenheter. Stommarna levereras färdigmålade från fabrik. Väggarna består av en välisolerad sandwich-konstruktion som garanterar låg energiförbrukning och god ljudisolering. Byggsystemet ger en trygg boendemiljö med betongen som ett obrännbart material utan risk för fuktproblematik eftersom betong inte kan ruttna och skapa sjuka hus. Med massiva förspända bjälklag får man bästa ljudisoleringen mot grannar och har kunnat gjuta in installationer såsom avlopp i golven. På så sätt har man kunnat bygga snygga och praktiska lösningar.

UBAB och Wallenstam jobbar vidare på fler spännande projekt i Göteborg där UBAB är stomentreprenör. Härnäst på tur kommer projektet Godhems Backe i stadsdelen Majorna med 130 lägenheter.

Föregående nyhet:
Hållbarhetsredovisning
UBAB hållbarhetsredovisning 2017
Nästa nyhet:
Världscupen i längdskidåkning i Ulricehamn