Slåtterkarlen, Huskvarna

193 nya hyresrätter under uppbyggnation

UBAB, tillsammans med HP Boendeutveckling, uppför 193 hyresrättslägenheter i stadsdelen Öxnehaga, strax utanför Huskvarna. UBAB levererar stommen till de tre punkthusen som uppförs i en enda etapp, vilken påbörjades redan under sommaren 2021. Totalt rör det sig om cirka 10 600 kvadratmeter lägenhetsyta samt ett gemensamt parkeringsgarage, delvis under jord, beläget mellan hus ett och två. Det tredje huset är beräknat att vara klart efter sommaren 2022, där överlämning och inflyttning till lägenheterna kommer att ske successivt under våren 2023. Husen är ritade av Enter Arkitektur och som generalentreprenör står Peab.

– Vi är glada över att få bidra till den lokala samhällsutvecklingen i form av att utbudet av hyresrätter ökar. Genom att bygga nya bostäder kan vi göra Öxnehaga till en ännu attraktivare stadsdel. Vi ser fram emot att bygga fler lägenheter tillsammans med HP Boendeutveckling och Ulricehamns betong, säger Martin Alexandersson, arbetschef Peab.

De tre husen på 10, 12 och 14 våningar kommer att förses med solceller på taken, och på plan ett samt på plan två kommer det även att finnas teknikutrymmen, lägenhetsförråd och cykelförråd. Storleken på lägenheterna varierar från ett till tre rum och kök.

– Genom vår effektiva byggmetod kan vi erbjuda attraktiva hyresrätter som möter bostadsefterfrågan i Jönköping. Vi har samarbetat med Peab i tidigare projekt, varifrån vi tar med oss alla de erfarenheter som uppkommer under byggprocessen, säger Carolina Axelsson, vd på HP Boendeutveckling.

Föregående nyhet:
Stark efterfrågan på bostadsrätterna i kvarteret Linden, Ulricehamn
Insamling UNHCR
Nästa nyhet:
Över 200 000 kronor i insamling till UNHCR