Insamling UNHCR

Över 200 000 kronor i insamling till UNHCR

Under 8 dagar i mars månad, anordnade UBAB en insamling till UNHCR till förmån för de miljontals människor som befinner sig på flykt från kriget i Ukraina. På drygt en vecka lyckades insamlingen nå hela 27 801 kronor. UBAB lovade även att matcha alla bidrag, vilket gav en total summa på 55 801 kronor. Dessutom valde UBAB att skänka ytterligare 50 000 kronor vilket innebär en tredubbling av samtliga bidrag till insamlingen, totalt 105 801 kronor. Denna summa matchades i sin tur ytterligare en gång av stiftelsen Akelius Foundation, som lovat att matcha alla bidrag som kommer in till UNHCR och Unicef under mars månad. Därav landade den slutgiltiga summan från UBABs insamling på hela 211 602 kronor. Vi vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som har visat ett fantastiskt engagemang och bidragit till insamlingen.

 

I slutet av februari meddelade Roger Akelius, svensk fastighetsmiljardär och grundare till välgörenhetsstiftelsen Akelius Foundation, att han under mars månad kommer att matcha alla bidrag till UNHCR och Unicef avsedda för ukrainska flyktingar. Bara elva dagar in i månaden hade UNHCR och Unicef fått in över hela 300 miljoner kronor vilket, tillsammans med Akelius dubblering, innebar ett totalt belopp på över 600 miljoner kronor. En summa som betydde att det tidigare bidragsrekordet var slaget. Drömgränsen, enligt Akelius själv, var att nå en miljard kronor. Den 25 mars hade insamlingen passerat miljardgränsen, ett bidragsrekord och en summa långt över förväntat.

Återigen vill vi rikta ett stort tack till alla som varit med och bidragit. Ingen kan göra allt men tillsammans gjorde vi verkligen något.

Föregående nyhet:
193 nya hyresrätter under uppbyggnation
Slåtterkarlen, Huskvarna
Nästa nyhet:
UBAB Recycling