CO2-Jakten

 

Hökerum Bygg, Stiba och Ulricehamns Betong har gått ihop för att hitta så många goda lösningar som möjligt i jakten på CO2-utsläpp. De tre företagen har många gemensamma byggprojekt bakom sig. Nu vill de samarbeta för att sänka CO2- utsläppen vid nyproduktion av hus.

VD:ar i samspråk mot gemensamma mål; Fredrik Ståhl, Hökerum Bygg, Joakim Österlund, Stiba och Fredrik Gustafson, UBAB.

Fakta:

  • CO2-Jakten: Ett gemensamt projekt för att sänka klimatavtrycket så mycket som möjligt med det långsiktiga målet att vara klimatneutrala senast år 2045. Fokus ligger på att utmana normer och genomföra förbättringar.
  • UBAB, Ulricehamns Betong har sin produktion i Timmele i Ulricehamns kommun. Närmare 200 anställda arbetar med konstruktion, produktion och montage av byggnader i prefabricerad betong.
  • Stiba, Ett konstruktionsföretag från Borås med drygt 30 anställda. Stiba har ett brett kunnande och är med i hela byggprocessen från startmötet till att slutbevis utfärdas.
  • Hökerum Bygg, Ett bygg- och bostadsutvecklingsföretag med cirka 80 anställda som utvecklar genomtänkta, prisvärda och hållbara fastigheter.
  • Brf Linden, Ett bostadsrättsprojekt i Ulricehamn med trolig byggstart hösten 2020. Projektet är först med att vara en del av CO2-Jakten. Läs mer på www.hokerumbygg.se/kvarteretlinden
Föregående nyhet:
UBAB förvärvar Örs Cementgjuteri
Nästa nyhet:
Hållbarhetsredovisning för UBAB