Betongelement lyfts på hus

Sista elementet på plats – 178 lägenheter i Helsingborg

Första veckan i december låter UBAB montera det sista elementet på de tre punkthusen på Ringstorpshöjden i Helsingborg. I februari börjar inflyttningen i det första huset. Helsingborgshem har beställt tre punkthus på 12, 14,och 16 våningar med tillhörande garage av Peab som i sin tur har beställt betongstommarna av UBAB. Arkitekt är Tengbom.

sista-elementet-pa-plats-178-lagenheter-i-helsingborg-ringDet nya bostadskvarteret är beläget med kort avstånd till natur och kolonilotter. Samtidigt är det nära till city. Helsingborgshem har tydligt miljöfokus för området med bland annat gröna innergårdar, promenadstråk med spaljéer och lekplats i naturmaterial. Den spektakulära utsikten från de höga husen utnyttjas genom att lägenheterna förses med stora generösa balkonger. Här finns en svårslagen utsikt, över både sundet och det skånska landskapet.

Husstommarna byggs enligt UBABs byggsystem med massiva bjälklag och välisolerade sandwichfasader. Lägenheterna blir energisnåla, tysta och med behagligt inomhusklimat. Peab har beställt färdigt resta stommar med monterade fönster och målade fasader, allt från UBABs fabrik.

Föregående nyhet:
Stort intresse för Sverigehusets bostadsrätter i kvarteret Stiernhielm.
Gestaltningsbild Torshallen
Nästa nyhet:
UBAB levererar betongelement till Torshallen