UBAB fortsätter utbyggnaden av Bogesundsparken, Jönköping

Intresset för Bogesundsparken på Gräshagen i Jönköping är mycket stort och nu startas etapp 2 med byggnationen av ytterligare 46 nya bostadsrättslägenheter. Trenden är fortsatt tydlig; många unga intressenter och förstagångsköpare från hyresrätter.

UBAB Ulricehamns Betong AB och HP Boendeutveckling låter uppföra ytterligare ett 10 våningar högt hus, som tillsammans med det redan uppförda bildar en helhet och avslutar byggnationen i kvarteret.

Produktionsstarten med markarbeten sker omgående. Själva huset levereras från UBABs fabrik under oktober och inflyttning beräknas ske under maj 2013.

Bogesundsparken hus 1

Bogesundsparken hus 1

Bogesundsparken kommer i sin helhet att bestå av två 10-vånings huskroppar med totalt 92 lägenheter om 1 till 4 rok. Mellan husen finns ett garage i två plan.

Hela projektet har hög prefabriceringsgrad där stora delar tillverkas rationellt och kvalitetssäkrat på fabrik för att sedan monteras snabbt och säkert.

Väggarna levereras utvändigt färdigmålade, fönster är monterade och badrummen lyfts på plats färdigkaklade och med all inredning monterad. Husen håller hög energiklass, med en beräknad energianvändning under 60 kWh/m² och år. Det kan jämföras med Boverkets senaste krav på 90 kWh/m² och år.

Föregående nyhet:
UBAB är med och bygger Göteborgs högsta hus
Gestaltning av Gothia Towers, av White Arkitekter
Nästa nyhet:
UBAB bygger passivhus i Borås