UBAB sponsrar Team Rynkeby

970 miljoner kronor till svårt sjuka barn. Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av ca 2000 motionscyklister och 500 servicedeltagare fördelat på ca 65 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz.

I laget som cyklar till Paris från Borås 2024 finns Tobias Wolff på UBAB med för imponerande fjärde gången. Cykelturen till Paris äger rum 29 juni till 6 juli 2024

2023 donerade Team Rynkeby 110,5 miljoner SEK till organisationer som hjälper svårt sjuka barn. Merparten har gått till Barncancerfonden.

– Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

Om Team Rynkeby
Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2 349 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.

Föregående nyhet:
UBAB använde japansk byggteknik i nominering till Årets Bygge