Teatergatan 30-36 i Göteborg

Spännande arkitektur och nya bostäder vid Göteborgs paradgata

UBAB, Ulricehamns Betong AB, levererar stommen när Wallenstam bygger om butikslokaler och ett helt nytt hyreshus ska uppföras på Kungsportsavenyn/Teatergatan. Entreprenör är Bra Bygg AB.

Wallenstam är en av de större fastighetsägarna på Kungsportsavenyn och nu utvecklar de området kring Göteborgs paradgata. Våren 2011 genomförde Wallenstam en undersökning genom Turismens Utredningsinstitut om hur göteborgare och besökare vill utveckla området. Synpunkterna har man tagit till sig när planen utformats. En del i utvecklingsarbetet är att utöka handeln genom mer affärsyta med stora skyltfönster samt ett nytt hyreshus.

På Avenyn görs en ombyggnation av butikslokaler och på Teatergatan 30-36 rivs nuvarande hus och ett helt nytt med effektfullt utseende byggs upp. Arkitekt är Wingårdhs och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara våren 2015.

– Vi är engagerade i hyreshuset på Teatergatan. Uppdraget är att leverera och montera sandwichelement, innerväggar, bjälklag, balkonger och trappor till de 66 lägenheter som byggs, säger Niclas Bengtsson, projektledare på UBAB.

Logistiken blir tuff när Avenyn ska korsas med stora fordon. – Det är något utöver det vanliga men vi kommer att kunna hålla flödet för att bygga rationellt. Det är ett sjuvåningshus som ska byggas mellan två befintliga fastigheter. I gatuplan blir det ljusa, öppna butiksytor.

– Det här är första etappen, Wallenstam äger även fastigheten intill. Hyreshuset får ett speciellt utseende med vackert kilformade burspråk.

– Vi gör bjälklag, dvs. golv och tak på burspråken, det kräver lite hantverkskunnande. Väggen täcks med platsbygd fasad. Nuvarande hus rivs under sommaren och efter att källaren platsgjutits börjar UBABs arbete med montage i början av 2014.

– Wallenstam och BRA Bygg vet att vi har hög kvalitet och att vårt samarbete fungerar bra, det känns roligt säger Niclas Bengtsson om uppdraget.

Föregående nyhet:
Med storslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp
Nästa nyhet:
Uppåt i Göteborg